Меню
ILVA

Точни помпени решения за Вашите помпени предизвикателства

Меню

Илва: Семинарът, който посветихме на двигателя MGE на Grundfos, предизвика сериозен интерес в промишления сектор

На 31 май и 1 юни 2018 г. се проведе семинар, организиран от фирма Илва ООД, който бе посветен на най-новите енергийно-ефективни решения на Grundfos. За място на събитието бе избрана автентичната атмосфера на комплекс „Старосел“ в с. Старосел край Пловдив, където българската компания, специализирана в областта на високотехнологичното помпено оборудване, посрещна свои клиенти и партньори от различни индустриални сектори. Сред основните теми бе най-новият двигател на Grundfos – MGE. Повече за семинара и новите хоризонти в дейността на фирмата разказаха за Инженер.bg от ръководството на Илва.

Илва разширява дейността си и анонсира нов онлайн магазин

От началото на 2018 г. фирма Илва разширява дейността си, като вече предоставя услуги и за битови потребители.

„Досега основният ни фокус бяха решенията за индустриалния сектор, но разширихме обхвата на клиентските ни групи. В тази връзка създадохме и онлайн магазин, където поддържаме подробна и актуална техническа информация за всеки продукт“, съобщиха от компанията, като уточниха: „Стараем се да предлагаме най-добрите условия по отношение на бързина на доставката и поддържане на складови наличности, както и оптимални цени за висококачественото оборудване, с което работим“.

Д-р ф.м.н. Илия Варзанов: Семинарът предизвика интереса на различни индустриални сектори"

Със събитието в с. Старосел българското дружество продължава семинарната си дейност, като целта е подобен тип мероприятия да се превърнат в традиция. „Радваме се, че организирахме тази среща. Така имахме възможност да се видим лично с много от нашите клиенти, сътрудници и заинтересовани от актуалната тема за енергийната ефективност, да отговорим на техните въпроси и да поговорим заедно за новостите в бранша“, сподели г-н Варзанов, съуправител на Илва.

Българската компания посрещна представители на хранително-вкусовата и фармацевтичната промишленост, сред които бяха имената на Софарма, Биовет, Ветпром и др. Семинарните теми предизвикаха интерес и у големите металодобивни предприятия Асарел Медет и Аурубис. Сред гостите от ВиК бранша бяха Софийска вода и ВиК Силистра.

Инж. Петър Петров: „Двигателят MGE на Grundfos предлага клас на енергийна ефектвиност IE5“

Фирма Илва е оторизиран дистрибутор на датския лидер в помпените решения за бита, индустрията и гражданското строителство Grundfos. Именно със съдействието на Грундфос България бе организиран семинарът.

От 2020 г. в сила влиза най-новият регламент за енергийна ефективност, който ще изисква клас IE5. Такъв клас на енергийна ефективност предлага последното поколение двигатели на Grundfos – MGE, ето защо решихме да организираме събитие, посветено на темата“, коментира инж. Петър Петров, съуправител на Илва. Достигането на IE5 е възможно с използването на конкретен синхронен двигател и свързаното към него честотно управление. Двата компонента не могат да функционират поотделно, което е и основната разлика с досегашните двигатели. При MGE самото магнитно поле се управлява от електронния блок и честотата на напрежението няма нищо общо с оборотите, поясни още от инж. Петров.

По думите на г-н Вързанов, ако дадена система се оптимизира с ново оборудване и именно такива енергийно-ефективни двигатели, то инвестицията ще се изплати в рамките на две години, при това само от разликата в консумацията на електроенергия.

Семинарът включваше разнообразни теми и презентации

В голяма част от презентациите бяха посочени конкретни примери от практиката на Grundfos, в които ясно се виждаха резултатите, постигнати след провеждането на енергийна проверка и подмяна на старото оборудване с ново. Ето по кои теми още бе информирана аудиторията:

- Решения на Grundfos за воден цикъл – с лектор инж. Д. Петров – Грундфос;

- Новите двигателите MGE на Grundfos са с най - високия клас на енергийна ефективност – с лектор инж. Е. Янев – Грундфос, който изнесе и презентации за:

- Прецизно дозиране на химикали и SMART Digital мембранни дозиращи помпи;

- Контролери и сензори за следене на различни параметри на водата;

- Дезинфекция на чиста вода. Системи за дезинфекция на водата;

- ВМ бустери – помпи за процеси на обратна осмоза и други цели;

- Еnergy Check – Енергийна проверка на помпи – с лектор инж. Е. Богословски – Грундфос;

- Системи за обратна осмоза с помпи Grundfos – с лектор инж. Р. Стефанов – Русис;

- Интелигентно решение за дистанционен контрол и наблюдение. CIM/CIU системи за комплексно дистанционно управление на процеси и комуникация (SCADA) – с лектор инж. Д. Петров – Грундфос;

- Сервизни услуги: резервни части и сервизни комплекти, обслужване и ремонт, шеф-монтаж и пуск в експлоатация, консултиране, контрол и мобилност – с лектор инж. Вл. Добрев – Грундфос.

За желаещите да се информират за последните тенденции във високоефективното помпено оборудване, фирма Илва може да изнесе презентация на място в съответното предприятие, съобщиха от компанията.

Сравнение на продукти
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки